PartTracker: jouw circulaire elektrotechnische groothandel.

PartTracker: jouw circulaire elektrotechnische groothandel.

In 2010 zag Alex van Dam twee kansen: Een platform voor de handel in overtollige elektrotechnische componenten en een manier om de circulaire economie te stimuleren. Hij zag dat spareparts voor machines bijna nooit in de buurt van de machines lagen en bedrijven deze daardoor nieuw inkochten. Ook voorzag hij dat er in de komende decennia een tekort aan grondstoffen zou ontstaan voor de productie van deze onderdelen.

Het beste van twee werelden

Het leidde tot PartTracker, dat in de complete keten handelt. Van het wereldwijd vinden van elektrotechnische onderdelen tot het op verantwoorde wijze afvoeren, zodat de grondstoffen kunnen worden hergebruikt. In de eerste jaren van haar bestaan kocht PartTracker overtollige voorraden op en zocht daar klanten bij. De mier was de eerste ‘werknemer’ van het bedrijf. Een beeldmerk dat de omgeving afspeurt naar onderdelen en deze gebruikt in de circle of life.

Ant Sprinting

De eerste jaren buffelen

De visie van Alex op overtollige voorraden bleek de juiste. Overal ter wereld waren voorraden ongebruikte elektrotechnische onderdelen te vinden. Het was vooral zoeken naar bedrijven die bereid waren om deze te hergebruiken. Een zoektocht naar de juiste balans tussen kosten, voorraad, afschrijven en verkopen.

In die periode startte PartTracker ook met de levering van nieuwe componenten als onafhankelijk verkoper van alle grote merken. Door de goede relatie met voorraadhouders over de hele wereld is PartTracker in staat om onderdelen sneller te leveren. De klanten van PartTracker gebruiken een wereldwijd virtueel magazijn. 

Eindelijk snapt de rest van de wereld het ook.

Inmiddels leerde de industrie dat hergebruik voordeliger kan zijn dan nieuw. De circulaire economie, waarbij de kosten en opbrengsten van producten worden gerelateerd aan de complete lifecycle, werd een steeds belangrijker onderwerp, ook bij elektrotechnische groothandels. Bedrijven zagen dat hergebruik niet alleen goed was voor de portemonnee, maar ook voor de aarde. Daarmee werd het hergebruiken van onderdelen een strategisch onderdeel van het aankoopbeleid van productiebedrijven en machinefabrikanten.

Elektrotechnische groothandel

De markt wilde garanties

Die behoefte leidt ertoe dat PartTracker een onderhouds- en terugkoopgarantie op de meeste van haar producten verstrekt. Als onderdelen kapot gaan worden ze vervangen of gerepareerd. Als ze uit bedrijf gaan neemt PartTracker ze retour om ze nogmaals in te zetten of op verantwoorde wijze te recyclen.

De eerste groeispurt

2020 was het keerpunt. De Corona Crisis heeft productie- en handelsstromen veranderd. De levertijd van nieuwe componenten loopt onacceptabel op. We zien dat de controle over grondstoffen en componenten een belangrijk politiek drukmiddel wordt. Daardoor zijn de productstromen niet alleen tijdelijk verstoord. De vraag waar we produceren, hoe we dat doen en wat we doen met de overtollige voorraden is steeds belangrijker.

De markt herkent de mier inmiddels. De vraag nam toe. Het was het moment om uit te breiden. We zoeken materialen andere plaatsen langs en nieuwe wegen om onderdelen bij de klant te krijgen. Nieuwe collega’s brengen de dienstverlening van PartTracker naar een nog hoger niveau.

Parttracker: jouw circulaire elektrotechnische groothandel

PartTracker: de circulaire elektronische groothandel

De wereld maakt de verandering door waarvoor PartTracker is bedacht. Inmiddels ontstaat een internationaal netwerk ontstaat van bedrijven die zich richten op hergebruik en slim voorraadbeheer. Hiermee ontsluiten we nog meer kanalen. Met de kennis van de markt, de circulaire economie en de missie van de mier zet PartTracker zo snel mogelijk de tweede groeispurt in: Naar een wereld waarin hergebruik de norm is en de prijzen van producten worden bepaald door hun complete circle of life, inclusief de maatschappelijke gevolgen.

Even voorstellen: Peter Brakenhoff

Even voorstellen: Peter Brakenhoff

PartTracker groeit. Om onze opdrachtgevers de aandacht te geven die ze verdienen hebben we ons team versterkt met Peter Brakenhoff. Dus deze maand stellen we onze vijf vragen aan Peter.

Wie ben je en wat kom je hier doen?

Mijn naam is Peter Brakenhoff, woon in het langste lintdorp van Nederland, het mooie Assendelft. Ben een echte Zaankanter en een enorme tennisliefhebber en op mooie vaardagen kun je mij op de Zaan of Alkmaardermeer tegenkomen. Niets doen is geen optie voor mij… ik vind het fijn om lekker mee te draaien in een dynamische omgeving.

Wat is jouw achtergrond?

Geboren in een groot bakkersgezin, zou ik als vanzelf in ons familiebedrijf verder gaan. Het is anders gelopen. Mijn plezier ligt het omgaan met klanten en klantcontacten verder uit te bouwen. Zo kwam ik bij Unilever in de verkoop van foodservice producten. Hier bouwde ik fijne verkooprelaties met chefs van mooie restaurants en inkopers in de levensmiddelen industrie.

Wat is jouw leukste verkoopervaring?

In de Unilever periode kreeg ik op een mooi moment de verantwoording van de On-the-Go markt. Zo kwam ik ook bij KLM Catering Services en kreeg goede contacten met verschillende disciplines. We werden uitgenodigd voor een tender, om voorstellen te bedenken voor invulling van verschillende catering momenten van passagiers. Een heel verhaal, ik weet het moment en tijdstip precies te herinneren dat mijn contactpersoon van KCS mij belde: “Peter…….. jullie hebben onze tender gewonnen”

Wat is er leuk aan PartTracker?

Ik leerde Alex kennen, een entrepreneur en vooral een ‘mensen mens’, Alex woont ook in Assendelft. In mijn vorige werk was iedereen doordrongen van het belang om duurzaam te ondernemen én om in out of the box oplossingen te denken. Ik vind het fijn dat PartTracker voorop loopt in het meedenken over circulaire ontwikkelingen van ecosysteem bij onze klanten.

Wat ga je betekenen voor onze klanten?

Warme en eerlijke klantcontacten zijn belangrijk voor PartTracker, daarom zijn Alex en Wesley zo succesvol gegroeid met PartTracker. Op deze mooie weg doorgaan is voor mij en PartTracker uiterst belangrijk. Ook vertrouw ik erop dat mijn ervaring bijdraagt om het succesvol verder uit te bouwen. Mijn persoonlijk motto: “uitdagingen maken het leuk”

Een nieuwe collega

Een nieuwe collega

PartTracker heeft het druk. Tijd om een nieuwe collega te verwelkomen. Deze zomer is Wesley van Beelen gestart in de rol van Sales Support Engineer. We hebben hem maar eens een paar vragen gesteld.

Wie ben je en wat kom je hier doen?

Ik ben Wesley van Beelen, 22 jaar. Mijn woonplaats is Assendelft waar ik nu 10 jaar woon. Ik zit op dit moment in het laatste jaar voor de studie medewerker marketing en communicatie niveau 4. Binnen de opleiding gaat vooral mijn aandacht naar Webshop optimaliseren en de trends binnen een specifieke markt volgen, bij PartTracker zorg ik ervoor dat de vragen van onze opdrachtgevers worden beantwoord en dat hun materialen op tijd worden geleverd. In mijn vrije tijd vind je me regelmatig in de sportschool, op hardloopschoenen of in een boek over zelfontwikkeling.

Wat zijn jouw taken binnen PartTracker?

Binnen PartTracker ga ik me bezig houden met sales en marketing. Bij sales moet er worden gedacht aan het inkopen en verkoop van materialen. Bij inkoop moet er rekening gehouden worden dat de juiste leveranciers met de snelste levertijd en kwaliteit word benaderd. Bij verkoop komt ook de marketing in terug. Zorgen dat we klanten binnen halen die voor een lange periode bij ons blijven, zodat we een vertrouwde band krijgen. Bij marketing ga ik zorgen voor een goede communicatie met de bestaande klanten, zodat we een vertrouwelijke relatie kunnen opbouwen. Daarnaast ga ik zoeken naar creatieve manieren om nieuwe klanten te krijgen.

Wesley web

 

Waarom ben je bij PartTracker komen werken?

De ambitie die Alex heeft voor zijn bedrijf PartTracker haalde mij over om hier te komen gaan werken. De vrijheid die ik krijg om mijn ideeën in verband met marketing tot werkelijkheid te zetten en de flexibel tijden zijn perfect voor naast mijn studie. Zo wist ik dat het voor mij perfect zou zijn om bij PartTracker te gaan werken.

Wat zijn jouw ambities?

Mijn kennis blijven uitbreiden binnen de marketing en dan vooral op online marketing en daarmee zorgen dat ik PartTracker onder de aandacht breng van de klanten en zo het bedrijf kan helpen met groeien. Ik wil op termijn, als ik mijn eigen ontwikkeling heb doorgemaakt, een team om me bouwen dat ik aanstuur.

Wat is er leuk aan de klanten van PartTracker?

De klanten van PartTracker zijn altijd blij om met ons zaken te doen en dat laten ze ook merken. Je merkt zodra wij ons best doen voor hun zij ook trouw aan ons blijven. De communicatie is altijd helder en snel, dat werkt op een gunstige en fijne manier.

Heeft u vragen over onze uitgebreide services van elektrotechnische producten? Bekijk onze online catalogus. of kijk naar onze diensten die waarde toevoegen voor elk industrieel bedrijf in de keten. Meer weten? Neem dan contact op via: sales@parttracker-industrial.com of bel met Alex van Dam: +31 6 46 060 317.

25 jaar lang product support?

25 jaar lang product support?

Hoe lang blijft een machine operationeel. Daar zijn moeilijk harde cijfers aan te verbinden. Toch wil je zo lang mogelijk over spareparts en reparatie beschikken. Dat is een uitdaging. Zolang de machine draait wil je gebruik maken van optimale service en informatie, zodat je niet hoeft te investeren in nieuwe machines, maar de bestaande machines blijft benutten.
Als het voor jouw bedrijf beter is om niet te investeren in een nieuwe omgeving maar, wel de service wilt hebben op een machine van twintig jaar oud, hoe ga je hier dan mee om?

Een efficiënte en kostenbesparende manier is om afspraken te maken met bedrijven die onderdelen ondersteunen op beschikbaarheid en functioneren tot einde technische levensduur. Die zijn niet zo dik gezaaid. PartTracker doet dit wel.

Wanneer u een machine in gebruik stelt maakt u een inschatting over de operationele levensduur van deze machine. Voor de meeste leveranciers houdt het daar op. Misschien sluit u nog een onderhoudscontract af, maar meestal komen ze pas weer in beeld als de machine storingen geeft. Deze werkwijze heeft een aantal negatieve gevolgen die op te lossen zijn door een goede Service Overeenkomst aan te bieden, die een zorgeloze werking van de machine garandeert.

Om dit soort Serviceovereenkomsten te faciliteren biedt PartTracker de mogelijkheid om bedrijfskritische elektrotechnische componenten bij ons af te nemen met een garantie op 25 jaar ondersteuning, vervanging en beschikbaarheid. Daarin gaan we zelfs zover dat we, wanneer een machine uit gebruik wordt genomen, de door ons geleverde componenten retour nemen en een tweede leven geven. Volgens de beste traditie van een circulaire industrie. Duurzaam en betrouwbaar.

Heeft u vragen over onze uitgebreide services van elektrotechnische producten? Bekijk onze online catalogus. of kijk naar onze diensten die waarde toevoegen voor elk industrieel bedrijf in de keten. Meer weten? Neem dan contact op via: sales@parttracker-industrial.com of bel met Alex van Dam: +31 6 46 060 317.

Wanneer komen uw bestellingen binnen?

Wanneer komen uw bestellingen binnen?

Elke leverancier sluit onverwachte omstandigheden in zijn voorwaarden uit, maar als ze zich voordoen heeft u als inkoper een groot probleem. Stel je eens voor dat bedrijfskritische elektrotechnische onderdelen halverwege een overtocht muurvast komen te zitten en uw projectleiders schreeuwen om producten.

Naast dit type calamiteiten zijn er talloze andere redenen waarom uw materialen niet op tijd bij u zijn: De fabrikant produceert te weinig producten, de voorraden bij de handel zijn te laag, etc. etc. Gelukkig biedt PartTracker hulp. Met ons internationale netwerk van producenten, voorraadhouders en gebruikers zijn wij regelmatig in staat om kortere levertijden te realiseren dan uw gewone kanalen, zelfs wanneer u rechtstreeks bij de producent bestelt.

“Onze opdrachtgevers zijn regelmatig verbaasd over de snelheid van levering,” zegt Alex van Dam van PartTracker, “Je denkt al snel dat je, door bijvoorbeeld bij Siemens, Schneider of Omron te bestellen, je de beste condities krijgt. In de praktijk heeft PartTracker een beter inzicht in de voorraadposities van deze grote producenten en hun partners dan deze grote bedrijven zelf. Door de persoonlijke aandacht voor uw specifieke order doen we vaak mooie dingen.”

Dringende behoefte aan bedrijfskritische elektrotechnische onderdelen? Bel dan nu met Alex van Dam op +31 6 46 060 317 of stuur uw vraag naar alex@parttracker.eu

Heeft u vragen over onze uitgebreide services van elektrotechnische producten? Bekijk onze online catalogus. of kijk naar onze diensten die waarde toevoegen voor elk industrieel bedrijf in de keten. Meer weten? Neem dan contact op via: sales@parttracker-industrial.com of bel met Alex van Dam: +31 6 46 060 317.

Geen leveringsprobleem

Geen leveringsprobleem

De Corona Crisis heeft vorig jaar tot een wereldwijde stilstand van de economie geleid. De wereldeconomie trekt gelukkig weer aan, waardoor ook de vraag naar bedrijfskritische elektrotechnische componenten toeneemt. We merken dat veel fabrikanten onvoldoende voorraad hebben geproduceerd om aan deze vraag te voldoen. Daarnaast heeft de crisis er toe geleid dat bestaande voorraadposities lager zijn dan gewenst.

Als we de vraag, voorraad en productiecapaciteit bekijken gaat het nog wel een paar maanden duren voor leveranciers hun zaken op orde hebben. Het gevolg is dat levertijden van elektrotechnische componenten oplopen tot weken en soms wel maanden, met kostbare projectvertraging of machinestilstand tot gevolg. Gelukkig heeft PartTracker mogelijkheden om dit te voorkomen.

PartTracker is al meer dan tien jaar gespecialiseerd in het zoeken, vinden en leveren van schaarse elektrotechnische artikelen. Onze wereldwijde relatie met producenten, voorraadhoudende leveranciers en productiebedrijven geeft ons een goed inzicht in welke componenten waar liggen en hoe we die zo snel mogelijk bij u kunnen afleveren.

Voor de toekomst is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Dat doen we met het PartTracker beschikbaarheidsplan. In dat plan inventariseren we uw toekomstige behoefte aan new- en spareparts, meten we het risico op uitval van uw elektrotechnische en mechanische componenten met Factory Guard en bepalen we samen welke componenten bij u of ons op voorraad worden gehouden om snel in te kunnen grijpen.

Heeft u vragen over onze uitgebreide services van elektrotechnische producten? Bekijk onze online catalogus. of kijk naar onze diensten die waarde toevoegen voor elk industrieel bedrijf in de keten. Meer weten? Neem dan contact op via: sales@parttracker-industrial.com of bel met Alex van Dam: +31 6 46 060 317.