Logistieke uitdaging
We hebben een naam als het gaat om snel leveren. PartTracker levert bedrijfskritische onderdelen binnen de EU en in de rest van de wereld. De laatste tijd worden we geconfronteerd met oplopende levertijden. Hoewel we dit meestal goed onder controle hebben adviseren we onze relaties om, zover mogelijk, hun reguliere materialen tijdig te bestellen. Daarmee ontstaat ruimte en kunnen we ons volledig concentreren op het snel leveren van onderdelen die u wel dringend nodig hebt.

Wat we u ook graag adviseren is om met ons na te denken over een strategisch beschikbaarheidsplan voor bedrijfskritische onderdelen. Een onderdeel kan op veel plaatsen op voorraad worden gehouden, afhankelijk van de toepassing. Binnen een voorraadplan beschrijven we waar welke materialen liggen en hoe snel deze on site kunnen zijn. Dat leidt er toe dat sommige stock bij u ligt, of bij ons, of soms zelfs bij een collega producent. Alles met als doel om zo efficiënt mogelijk over uw onderdelen te kunnen beschikken.

Oorzaak

Voor de liefhebbers van logistiek processen zetten we de oorzaken van deze oplopende levertijden op een rij, waarbij de komende feestdagen als eerste om aandacht vragen. Met name de export en import naar China heeft hieronder te lijden. Nu zijn er al grote vertragingen op luchthavens en zeehavens vanwege de orders die uitgeleverd worden aan de rest van de wereld, die betrekking hebben op de aankomende feestdagen. Black Friday is een kick-off en een testcase voor de Chinese logistieke hubs die evengoed nog te maken hebben met Covid-19 net als wij.

Dat Covid-19 virus is een belangrijke stoorzender. Mensen zijn niet inzetbaar als ze in quarantaine moeten en als ze ziek zijn. Logistiek kan wel geautomatiseerd zijn, maar controle wordt nog steeds gedaan door mensen.

Covid leidt ook tot een Lock down, al dan niet gedeeltelijk. De industriële landen in de EU (met name Frankrijk en Duitsland) scherpen de regels tegen virusverspreiding aan. De lock down leidt tot minder reisbewegingen door mensen, maar hindert ook een snelle afhandeling van pakketten.

Daarnaast zien we ook een binnenlandse oorzaak. De overname van TNT door Fedex leidt tot nieuwe logistieke processen, die niet altijd leiden tot verbetering van de levertijden. Helaas betekent dat dat er vertragingen zijn door fouten in de logistiek keten. Vertragingen bij Fedex/TNT zijn op dit moment eerder regel dan uitzondering bij import en export, zowel binnen als buiten de E.U.

Gevolg?

U ziet dat er een aantal factoren zijn die de levertijd van producten beïnvloeden. In de gehele keten zijn we met zijn allen afhankelijk van de zwakste schakel. In dit geval wordt er een wissel getrokken op logistieke dienstverleners. PartTracker slaagt er voorlopig in strakke levertijden aan te houden door alternatieve kanalen aan te boren. Vooralsnog zijn we in staat om 95% van uw opdrachten zonder vertraging te leveren. Bij de overige vijf procent houden we de vinger aan de pols en maken we graag met u een strategisch beschikbaarheidsplan.

Heeft u vragen over onze uitgebreide services van elektrotechnische producten? Bekijk onze online catalogus. of kijk naar onze diensten die waarde toevoegen voor elk industrieel bedrijf in de keten. Meer weten? Neem dan contact op via: sales@parttracker-industrial.com of bel met Alex van Dam: +31 6 46 060 317.

Productcategorieën

PartTracker: jouw circulaire elektrotechnische groothandel.

PartTracker: jouw circulaire elektrotechnische groothandel.

In 2010 zag Alex van Dam twee kansen: Een platform voor de handel in overtollige elektrotechnische componenten en een manier om de circulaire economie te stimuleren. Hij zag dat spareparts voor machines bijna nooit in de buurt van de machines lagen en bedrijven deze...

Lees meer
Wat zijn de voordelen van de SIMATIC HMI Comfort Panels?

Wat zijn de voordelen van de SIMATIC HMI Comfort Panels?

SIMATIC HMI Comfort Panels zijn ontworpen om krachtige visualisatie toepassingen op machine niveau te implementeren. Hoge prestaties, functionaliteit en geïntegreerde interfaces zorgen voor maximaal gemak van high-end toepassingen. Een goed HMI-paneel geeft je alle...

Lees meer
Alles wat je wilt weten over automation power supplies

Alles wat je wilt weten over automation power supplies

Wat zijn power supplies? Om te beginnen moet een power supply niet verward worden met een power source. De source (bron) is de oorsprong van elektriciteit. Dit is in de meeste gevallen een stopcontact, generator of batterij. De power supply zet de stroom van de power...

Lees meer
5 belangrijkste vragen over servomotoren

5 belangrijkste vragen over servomotoren

Wat is een servomotor? Een servomotor ook wel servomechanisme genoemd en wordt vaak afgekort tot servo. De naam van de servomotor komt van een Latijns woord servus wat vertaald in het Nederlands slaaf of dienaar betekent. Eigenlijk is de naam servomotor verwant aan de...

Lees meer
Alles wat je wilt weten over frequentieregelaars

Alles wat je wilt weten over frequentieregelaars

Wat is een frequentieregelaar? Een frequentieregelaar (frequentieomvormer) of ookwel drive genoemd in het vakgebied, is een type motor regelaar dat een elektromotor aandrijft door de frequentie van een aangeboden voeding te veranderen terwijl de spanning mee varieert...

Lees meer