+31 (0)75 641 49 56

 info@parttracker-industrial.com

WML Project inkoop na upgrade

Testimonial van WML. December 2017

Communicatie-voorstel Proces Automatisering  (PA) versus Water for Life

 

Aanleiding:
Het programma Procesautomatisering (gestart in 2008 en afgerond in 2016) waarbij een nieuw automatiseringsconcept is ontworpen en geïmplementeerd op alle productielocaties van WML,

leverde diverse afgeschreven PA-hardware op. Deze afgeschreven PA-hardware bestond voornamelijk uit industriële apparatuur van SIEMENS, te weten voedingen,

PLC’s (programmeerbare besturing), signaalmodules, communicatiekaarten etc. 

Na afronding van het programma moest er voor de overtollige PA-hardware een bestemming worden gevonden aangezien dit materiaal binnen WML niet meer ingezet kan worden.

 

WML heeft gedurende een half jaar gezocht naar een bestemming en dus een tweede leven voor de afgeschreven materialen.

Eén van de opties was het laten ophalen van de materialen door Solid Circle (recyclebedrijf voor afgeschreven ICT-apparatuur) zonder enige financiële vergoeding.

Een andere optie was het incidenteel verkopen van kleine partijen hardware .

 

Om een aantrekkelijke prijs te bemachtigen heeft WML de materialen in kaart gebracht, gesorteerd/gecategoriseerd en klaar gemaakt voor transport door alles op pallets te verpakken.

Daarna zijn wij op zoek gegaan naar geschikte opkoop partijen.

Op dit moment is er een opkoper gevonden waarmee een verkoopovereenkomst is gesloten (die WML vrijwaart van claims achteraf). De opkopers is de firma PartTracker.

 

De verkoop van de PA-hardware heeft een totaalbedrag van € 20.500 excl. BTW opgeleverd dat volledig ten goede komt aan WfL.

 

René Geusen & Philip Stollman

Systeembeheerders Procesautomatisering WML